^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

A Foltvarrók Köre Kecskeméten...

2017. Április 22. , Szombat, 08:00 - 14:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 366
Az ország foltvarrói Kecskemétre mentek....
2017. április 22-én reggel autóbusszal útrakeltünk a Kecskeméti Foltvarró Találkozóra,  TEXTIL VARÁZSLATOK című kiállítás megtekintésére.
Érkezéskor regisztráció következett, majd egységcsomagot választhattunk, melynek segítségével egy textil madárkát készíthettünk el, közös varrás keretében.
Utána megtekintettük a KIÁLLÍTÁST, amit leírni nem lehet, azt látni kellett. Különböző technikákkal művészi szinten készültek a különböző falvédők, takarók, terítők, használati tárgyak, táskák, stb. Szavazhattunk a nekünk legjobban tetsző alkotásra, a Közönség díj elnyeréséhez.
11 órakor kezdődött a "Most mutasd meg", melynek keretében  mindenki elhozhatta a számára legkedvesebb munkáját, mesélhetett róla a többieknek. Mi, az Algyői Foltvarrók Köre tagjai legújabb táskáinkat mutattuk be, (ld. csoportképen) melyekkel nagy sikert arattunk, többen fotózták és kérték el a szabásmintát is.
12 órakor "Adni és kapni jó" tombola kezdődött. Aki részt vett ebben a játékban, készítenie kellett egy "foltos" ajándékot. Aki ajándékkal ment, nem távozott üres kézzel.
A találkozó ideje alatt foltvarró eszközök börzéje és vására is volt. Itt meg tudtuk vásárolni - anyagi lehetőségeink függvényében - "foltvarott" munkáink elkészítéséhez szükséges anyagokat, eszközöket, "apróságokat", stb.
13 órakor indultunk haza, - tele élménnyel, tapasztalat cserével, új technikák megismerésével - kissé fáradtan, de boldogan érkeztünk meg.
 A nap hátralévő részében még részt vettünk az Algyői  Falunapok programjain is.
Lejegyezte: Fazekas Etelka
 
Hely : Kecskemét

Vissza