^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Magyar Kultúra Napja

2019. Január 22. , Kedd, 17:00 - 19:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 451

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre a Magyar Kultúra Napján tartotta Süli András életéről szóló felolvasó estjét a helyi könyvtárban. Oláh Ernő, a kör tagja évek óta gyűjti a dokumentációkat Algyő első díszpolgáráról, a korának kiemelkedő naív festőjéről, bár életében méltatlanul mellőzött volt. Ritkán találkozunk olyan öncsonkítással, mint amit a meg nem értettség miatt Süli András követett el festményeivel.

Felindultságában az összes otthon lévő képet elégette a ház udvarán. Csupán azok menekültek meg, amelyek mások tulajdonában voltak.

A 2019-es év halálának 50. évfordulója, mely alkalomból Algyő önkormányzata egy egész éves rendezvénysorozattal emlékezik.

Elkészül Oláh Ernő életrajzszerű parasztregénye a festőről, s ebből olvastak fel részleteket a tollforgatók, melyhez a zenei aláfestést az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar biztosította.

.

 

Hely : Algyői Könyvtár

Vissza