^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Magyar Kultúra Napja

2018. Január 21. , Vasárnap, 17:00 - 20:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 363

A Gyevi Art Kulturális Egyesület és a kelebiai (Szerbia) Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület együttműködési megállapodásának megfelelően idei első közös rendezvényünket január 21-én tartottuk az algyői faluházban, amikor is a Magyar Kultúra Napját ünnepeltük meg.

Ebből az alkalomból Marlene Patarcsity Dietrich nemezképeit tekinthették meg az érdeklődők, melyet Paskó Csaba, a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke nyitott meg.

Az ezt követő ünnepi műsorban Molnár Áron, Algyő polgármestere méltatta a magyar kultúra jelentőségét, majd a Pro Musica Zeneiskola algyői növendékei: Gyurcsik Andrea, Üveges László, Vágó Natália és Zakar Zsanett zongorajátéka következett. Felkészítő tanáruk: Zomboriné Gergely Klára.

A szabadkai zeneiskola két növendéke - Borbély Jácint énekekkel, míg Kucsera Noémi gitárszólóval színesítette a programot. Mindketten Paskó Csaba tanítványai.

Tóth Zsófia, a Parlando Énekegyüttes szólistája mintegy keretként énekkel nyitotta és zárta a műsort.

Köszönjük Marlene-nak a csodálatos kiállítást, a közreműködőknek a műsort, a közönségnek a jelenlétet.

Igazán szép megnyitója volt a két egyesület együttműködésének!

Hely : Algyői Faluház

Vissza