^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Paskó atya konyhája - könyvbemutató

2018. Február 16. , Péntek, 17:00 - 20:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 358

Nem szokványos könyvbemutató
volt február 16-án Algyőn a Faluházban, melyet a Gyevi Art Kulturális Egyesület szervezett.
Paskó Csaba karmester, római katolikus pap, szakács „Paskó atya konyhája” című könyvének bemutatója kapcsán., melyet óriási érdeklődést kísért.  A beszélgetést Fábián Péter vezette, de nem volt sok dolga, mert az atya kiváló humorral megáldott  „mesélő”.

Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem a bácskai életbe is belekóstolhattunk, sőt megismerhettünk egy olyan embert, akinek lelkében benne van az alkotás, a művészet és a játék.  Aki atya, aki a szabadkai egyházmegye zeneigazgatója, aki szakács, aki borász, aki közösséget kovácsol… és még ki tudja, mi minden...
A receptek mellett személyes történeteket, találkozásokat, borkalauzt is tartalmaz a könyv. Paskó atya vallja, hogy egy jó szakács – mint ahogy a jó pap is – élete végéig folyamatosan tanul…Számára a főzés kikapcsolódás, a pihenés része, hobbi. De közösségteremtés is! Több éve szervez borvacsorákat saját konyhájában készült ételekkel és italokkal, mert a „plébános bora” ma már védjegy. Pálinkája pedig templomba-csalogató a kelebiai férfiak számára. Paskó atya vallja: „Istenről sokféleképpen lehet beszélni, akár a gasztronómián keresztül is. A teremtett világ Isten ajándéka az embernek. Komoly felelősséggel tartozunk, de mindent azért adott, hogy szeressük. A lelki békét, a kiegyensúlyozottságot találjuk meg itt!”

A rendezvény végén a közönség megkóstolta a fesztiváldíjat nyert bácskai gurulós fánkot, melyet Takács Irénke irányításával az egyesület tagjai „tanultak-készítettek.

Hely : Algyői Faluház

Vissza