^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Petőfi él - irodalmi est

2023. Február 21. , Kedd, 17:00 - 18:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 199

2023. február 21-én a fenti  címmel tartottunk irodalmi-estet Hódmezővásárhelyen, a Kárász József Irodalmi Kör meghívásának eleget téve.

A zenés műsorban - Petőfit megszemélyesítve, versein, úti jegyzetein, pályatársak emlékezetin keresztül - végigkísértük Petőfi életútját születésétől eltűnéséig.

Az biztos, hogy eltűnt Segesvár alatt. Hogy utána mi lett vele, senki sem tudja. Megsebesült, meghalt, fogságba esett, Barguzinban élt, tovább írt, Zoltánon kívül született még gyermeke? Ki tudja?

Az is biztos, hogy sokan kutattak utána, Petőfinek vélt csontokat is hazahoztak és eltemették a Fiume úti sírkertben 2015 nyarán.

Hol halt meg? Ágyban, párnák közt vagy a harc mezején?
Nem tudjuk, De Ő él, a szelleme él 200 év után is, és örökké élni fog, hiszen több mint 850 költemény maradt utána, ezeket 68 helyen írta.
Nemcsak vándorszínész, hanem vándorköltő is volt.

Petőfi él, mert az hal meg, akit elfelejtenek. Őt soha!

Az előadás alatt végig ez volt az érzésünk: Petőfi él! A szelleme biztosan ott volt! A közönség néma csendben, hol ragyogó, hol könnyes szemmel nézte, hallgatta előadásunkat, s a végén szeretettel fogadta az általunk készített kokárdákat, vastapssal köszönte meg műsorunkat.

A rendezvényről felvételt készített a Vásárhelyi Televízió.

Hely : Hódmezővásárhely - Németh László Városi Könyvtár
Kapcsolat : Kárász József Irodalmi Kör

Vissza