^Ugrás felülre

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Mai nap Keresés Ugrás a hónaphoz

Magyar Kultúra Napja 2024

2024. Január 20. , Szombat, 13:00 - 16:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 8

A Magyar Kultúra Napján tartotta a Gyevi Art Kulturális Egyesület az "Amikor a toll kibicsaklik" irodalmi és grafikai pályázat eredményhirdetését.
A 2023 öszén kiírt pályázatra 173 alkotást küldtek be az ország minden pontjáról, sőt határon túlról is érkeztek írások.
A végeredmény irodalom kategóriában: I. helyezett: B. Hargitai Margaréta (Szekszárd), II. díjat kapott Makkai Balázs (Komló), III. helyezett Rengei Tímea (Szeged) lett.
Grafika kategóriában Bartók Andrásné (Leányfalu), Séra Katalin (Kunszentmárton), Szegvári Bori (Budapest), Turcsány Edina (Budapest) és az Albatrosz Fogyatékkal élők Nappali Ellátása gondozottjai és mentoraik kaptak elismerést.
Molnár Áron polgármester köszöntötte a pályázókat, és beszélt Algyő irodalmi életéről, rendezvényeiről, a Gyevi Art Kulturális Egyesület ezirányú tevékenységéről.

A Zsűri tagjai Bakos András, Újszászi Ilona, Haranghy Géza és Haranghy Anka voltak. 
A könyvtári rendezvény után a Tollforgatók Köre tagjai a Faluházban megtartott kultúra napján is szerepeltek. Bakos Erika, Oláh Ernő, Dományházi Edit és Ménesi Lajosné olvasták fel az "Amikor a toll kibicsaklik" pályázat díjazott és algyői alkotói írásait.

Hely : Algyői Könyvtár

Vissza