^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Régi baráti kapcsolatot alapoztak meg Algyő és Kelebia kulturális egyesületei

2016. Április 12. , Kedd, 16:00 - 22:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 342
A Parlando Énekegyüttes Fábián Péter vezetésével több éve szoros kapcsolatot ápol a vajdasági Kelebiával.
Az algyői énekesek operett műsoraikkal visszatérő vendégek a határon túli menti településen.
A régre visszanyúló baráti kapcsolatnak alapoztak meg egy együttműködési megállapodás aláírásával kedden, Algyőn.
 
A Gyevi Art Kulturális Egyesület már az alapszabályában megfogalmazta: szoros kapcsolatot kíván ápolni a hozzá hasonló célok mentén alakult határon túli magyar civil szervezetekkel. „A Parlando Énekegyüttes operett és egyéb műsoraival több alkalommal is vendégeskedett már Kelebián. Úgy gondoltuk, ezt a baráti kapcsolatot kiterjesztjük az egyesületünk más csoportjaira is” – mondta portálunknak Ménesi Lajosné, az algyői egyesület elnöke, miért tartották fontosnak együttműködési megállapodással hitelesíteni a régre visszanyúló jó kapcsolatot.
 
A Gyevi Art Kulturális Egyesület és a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület kedden írta alá az együttműködési megállapodást, azt követően, hogy a kelebiai delegáció megismerkedett a községgel. A programok délután kezdődtek a Polgármesteri Hivatalban, ahol Molnár Áron polgármester köszöntötte a vendégeket, majd először rövidfilmen, később egy kisebb túrán járhatták végig Algyő közösségi és kulturális intézményeit: a könyvtárat, a templomot, a Levendula Hotelt, a Fehér Ignác Általános Iskolát, a faluházat, a tájházat és megcsodálhatták az Ezerjófű Egyesület gyógynövénykertjét. Az eseményen a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület vezetője, Paskó Csaba és az Egyesület elnöksége, az ottani iskola igazgató-helyettese, valamint iparművészeti és éttermi szakember képviselte a szerb határ menti magyar települést. Algyő részéről Molnár Áron polgármester, Gubacsi Enikő alpolgármester – aki az Egyesületnek is tagja – a Gyevi Art Kulturális Egyesület elnöksége és kézműves körei, valamint a Fehér Ignác Általános Iskola igazgatója volt jelen a megállapodás aláírásán, melyre az Ezerjóházban került sor.
(Forrás: szegedma.hu)
Hely : Ezerjóház, Algyő

Vissza