^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Együttműködés Kelebiával

2016. Május 26. , Csütörtök, 14:00 - 00:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 372
A  Gyevi Art Kulturális Egyesület és a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület áprilisban együttműködési megállapodást írt alá Algyőn. Ezt követte a viszont-hívása az algyői egyesületnek. Május 26-án a Gyevi Art Kulturális Egyesület Elnöksége és küldöttsége a kelebiaiak vendégszeretetét élvezhették. Megismerkedtek a vajdasági kisközséggel, iskolájával, gasztronómiájával, plébániájával, a kelebiai Lipicai Ménessel, a Cuvardic Bortanya jellegzetes boraival, megkóstolták a gibanicát. E ház vendége volt Borbás Marcsi is. Kikocsikáztak a Villa Majur gyönyörű, erdőkkel körülvett területére. Megtekintették a 2500 m2-es Fábián Virágkertészetet. A vendéglátók a pálinka, üdítő és pogácsa mellett 3 doboz gerberával kedveskedtek. Az utolsó állomás a katolikus templom és plébánia, ahol Paskó atya bemutatta a templomot, beszélt történetéről, és tiszteletünkre egy Bach-művel felhangzott a nemrég felújított orgona is, melynek avatóján az Egyesület Parlandó Énekcsoportja jótékonysági előadást tartott.
Az est Paskó atya kertjében finom vacsorával - sertéssülttel, salátákkal, pogácsával, gurulós fánkkal - zárult, melyet Paskó atya borával öblítettünk.
Természetesen szóba kerültek az elkövetkezendő időszak közös tervei, úgy mint a kelebiai búcsú, az algyői kézműves tábor és a Miénk a tér rendezvény is.
 
Hely : Kelebia - Vajdaság

Vissza