^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Vásárhelyen a Tollforgatók

2016. November 14. , Hétfő, 16:00 - 18:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 360
Felolvasó est Hódmezővásárhelyen a Tollforgatókkal
Jövőre lesz 10 éve annak, hogy az algyői Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgató Köre és a hódmezővásárhelyi Kárász József Irodalmi Kör megkezdte együttműködését, amely Fehér Józsefnek köszönhetően alakulhatott ki.
Kulturális és irodalmi rendezvények, felolvasó estek és baráti találkozások szegélyezték az elmúlt majd egy évtizedet. Ezeknek pedig hol Algyő, hol pedig Vásárhely adott otthont. Ez alkalommal utóbbi helyszín, pontosabban a városi könyvtár volt az éppen aktuális felolvasóest bázisa.
„Általában ezeken a rendezvényeinken felolvassuk saját írásainkat vagy költők, írók műveiből állítunk össze irodalmi műsort. A mai estére saját versekkel és egy színművel készültünk, de elkísért minket Szabó Dóra is, aki egy népdalos-citerás műsort ad elő.” – tudtuk meg Ménesi Lajosnétől, a Gyevi Art Kulturális Egyesület elnökétől.
Szabó Dóra kezében így hétfő este nem a toll, hanem a pengető forgott, varázslatos hangulatot teremtve ezzel a könyvek birodalmába.
Az est különlegessége azonban nem csak ez volt, hanem egy ősbemutató is. A tollforgatók egyik tagjának, Oláh Ernőnek a színművéből olvastak fel részleteket. A részleteiben még formálódó alkotást korábban sehol sem hallhatta a közönség, a darab Süli András, a híres parasztfestő, Algyő Első Díszpolgárának életét mutatja be.
Forrás: promenad.hu (szcs)
Hely : Hódmezővásárhely, Németh László Városi Könyvtár

Vissza