^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Nyári irodalmi parti Kishomokon

2017. Június 17. , Szombat, 08:00 - 17:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 338

Immár hagyománnyá vált a Tollforgatók Körében, hogy a vásárhelyi Kárász József Irodalmi Körrel közös nyári irodalmi napjukat Kishomokon, Oláh Ernő kertjében tartják.

Szokásukhoz híven az irodalom, az alkotás mellett szerepet kap a gasztronomia és a mozgáskultúra is: a bográcsozás, pálinkakultúra, biokertészet, kubbozás. Ezek mind-mind közösségépítő tevékenységek.
Az idén 10 éves együttműködési kapcsolat felevenítésére jó szolgálatot tett a tollforgatók emlékkönyve, és a jelenlévők emlékezése. Vége-hossza nem akart lenni a élménydús eseményeknek.
Végül Oláh Ernő kubb-játékra szóló felhívása vetett véget az emlékezésnek. kubb, vagy ahogy még ismerik, a vikingsakk egy a távoli múltba visszanyúló játék. Sokan az elnevezés alapján úgy vélik, hogy talán a vikingek egyik ősi játékáról van szó, de konkrét bizonyítékokat még nem találtak erre. 
A figurákat Oláh Ernő faragta ki, és már többször játszottuk a nyári  partik alkalmával. Egyik kedvenc játékunk. Amikor Kishomokon vagyunk, soha nem hagyjuk ki.

Köszönjük Oláh Ernő tollforgató társunknak.

Hely : Kishomok

Vissza