^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Élő adventi ablakok Algyőn

től(tól) 2020. December 01. , Kedd -  08:00
Címzett 2020. December 23. , Szerda - 20:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 5697

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Alkotók Köre két tagja, Boldizsár Attiláné és Kocsisné Kuk Ildikó indította el Algyőn az "Élő adventi ablakok" játékot december 1-jétől december 23-ig, a Solymárról indult kezdeményezés mintájára.

A játék lényege, hogy a lakosok díszítsék fel saját ablakukat, házukat vagy kertjüket, s jól láthatóan helyezzék el az adott nap számát, amit előre megkaptak. Így a 23 nap alatt minden szám megjelenik a település különböző pontján. Minden este Algyőn egy ablak kinyílik .
Hogyan?
Az játékhoz az ablakokat titokban sorsoltuk ki, előzetes jelentkezés alapján.
Dekorálni lehet, ablakot, kertet, házat, kaput, erkélyt, bejárót. Tehát még a nem látszódó ablak sem kizáró ok.
Miután ünnepi fénybe borul egy-egy ház, indulhat a vadászat! Bárki útra kelhet, hogy felfedezze, „kinyissa” az aktuális ablakokat. A játék élményét az is fokozza, hogy a résztvevők nem tudják pontosan, hogy melyik házszám alatt találják majd a feldíszített párkányokat, hanem egy kalandos út során maguknak kell felfedezniük az ünnepi dekorációkat. (Segítségül, minden reggel egy találóskérdést teszünk fel).
A vadászat történhet egyedül, vagy csoportosan. Az oldalon naponta jelezzétek, hogy hánykor és honnan indulnátok. Útközben lehet beszélgetni, karácsonyi dalokat énekelni.
A családoknak, gyerekeknek jó program, és igazi ráhangolódás a karácsonyra. Arról a látványról meg nem is beszélve, ami Szenteste vár majd Ránk, amikor az összes ablak világít és beragyogja az éjszakát!
Kocsisné Kuk Ildikó és Boldizsár Attiláné
Hely : Algyő

Vissza