^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

VII. Foltvarró Kiállítás

2016. Június 11. , Szombat, 10:00 - 17:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 340
2016. június 11-én szombaton került megrendezésre a VII. Algyői Foltvarró Kiállítás, melyet az Algyői Foltvarrók Köre rendezett meg az algyői Alkotóházban. 10 órakor Újszászi Ilona nyitotta meg a kiállítást, mely után száznál is több vendég nézhette meg a textil tárlatot. A kör 24 tagja az elmúlt egy év alkotásaival díszítették fel az Alkotóház termeit, folyosóját. A foltvarrott alkotásokkal számtalan újabb technikát mutattak be, mint például a csak kézzel varrható Hawaii applikációt, az apró öltésekkel készült mackókat és a mini varrógépeket, az egyedi táskákat, falvédőket, takarókat.
Izbékiné Cseuz Gabriella
Algyői Foltvarró Kör vezetője
Nagy érdeklődés mellett tartották szombaton az idei kiállítás megnyitóját, amelyen az elmúlt év munkáiból állítottak össze egy csokorral. Érkeztek érdeklődők a környező településekről, de még külföldről is.
A foltvarró kör tagságát két részre oszthatóan lehet meghatározni, van egy haladó csoport – nagyjából 20 fő alkotja ezt –, akik 2009 óta járnak a csoportba, valamint vannak a kezdők, akik 5–8 fővel képviseltetik magukat a foglalkozásokon – fogalmazott Izbékiné Cseuz Gabriella, a Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Foltvarró Körének vezetője kérdésünkre.
Nyolcvannál is több érdeklődő tekintette meg a kiállítást ezen a napon, amelyen Újszászi Ilona újságíró mondott rövid megnyitóbeszédet.
Minden héten kedden találkoznak az algyői Alkotóházban, és ekkor 5 és 7-8 óra között cserélnek eszmét, technikát, de a beszélgetésre is jó alkalmat nyújt egy-egy ilyen találkozás.
Hol folt, hol nem… Szóba elegyedtünk a kör két tagjával is, Bacsa Jánosné Erikával és Maczák Ferencné Zsuzsival, akik elmesélték, hogy hogyan is néznek ki ezek a találkozások. Erika 4 éve, Zsuzsi pedig 7 éve erősíti a csapatot, így van tapasztalatuk a közösség munkájáról. Úgy fogalmaztak, hogy mindig nagyon jó hangulatban telnek a foglalkozások, ezért nem is tudják befejezni sokszor időben. „Férjeink rossz ingjeit, vagy akár egy használt farmert – aminek még jók a szárai – fel tudunk használni, de szeretünk új anyagokat is vásárolni a munkához” – írták le a hölgyek tudósítónknak, hogy bármi lehet alapanyag számukra. Erika egy kiállított takaróját mutatja a képen:
Egy igen összetartó csapat alakult ki az évek során, ahogy a foltok állnak össze egy-egy új alkotássá, úgy varródik össze a társaság is. A hagyományoknak megfelelően idén is készült egy közös munka, amely a kiállítás egy fontos pontján kapott helyet.
Előre egyeztetve egy héten át lehet megtekinteni a kiállítást az Algyői Alkotóházban, ahol a táskáktól – a terítőn át – a takaróig található meg az elmúlt egy év munkáiból összeállt válogatás.
Forrás:www.promenad.hu
 
Hely : Algyői Alkotóház

Vissza