^Ugrás felülre

Mai nap
Ebben a hónapban lesz
Előző hónap Előző nap
Következő nap Következő hónap

Szent István-napi kenyérszentelés és nyárbúcsúztató kavalkád

2017. Augusztus 20. , Vasárnap, 16:00 - 20:00
által  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Találatok : 352

Az idén augusztus 20-án szervezte meg a Gyevi Art Kulturális Egyesület VIII. Miénk a tér – nyárbúcsúztató kavalkádját, amelyet összekötötték Szent István ünnepével és kenyérszenteléssel.

Algyőn több éve nem volt augusztus 20-án ünnepség, ezért döntött úgy az egyesület vezetése, hogy e jeles ünnepet összekötik az immár nyolcadjára megrendezett Fő téri programmal.
Molnár Áron polgármester ünnepi köszöntője után Paskó Csaba kelebiai plébános – a közönség Miatyánkja mellett - szentelte meg a hatalmas tápéi veknit, melyet az Algyői Nőegylet „öltöztetett fel” búzakalász koszorúval, nemzeti szalaggal.
Az ünnepi műsorban a Búzavirág Asszonykórus elénekelte az Ó, Szent István dicsértessél és Magyar Hazánk, te jó anya kezdetű dalokat,  a dusnoki Koprivanacz Lilla pedig a Honfoglalást.
A megszentelt kenyérből jutott valamennyi résztvevőnek.

Ezután kezdődött a kavalkád, melyen felléptek a határon túlról a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület csoportjai – a Kis Vackor, a Nagy Vackor tánccsoportok és a Tarabuka Kórus -, a Csólyospálosi Tamburás Együttes, a hódmezővásárhelyi Szépkorúak Tánccsoportja, a Hunyai Nyugdíjas Klub, a Tápéi Ifjú Citerások, a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, a Búzavirág Asszonykórus, a Parlandó Énekegyüttes, Tóth Zsófia, Antal János, Bakos József, Kalusi Dénes.
A tűzijátékig utcabálon, pontosabban téri-bálon ropta a közönség, melyhez a talpalávalót , éneket Fábián Péter szolgáltatta.

Köszönetünket fejezzük ki valamennyi segítőnek, fellépőnek, támogatónak.

Ménesi Lajosné

Hely : Algyő, Fő tér

Vissza